Depressie

Depressiviteit is wat anders dan je een tijdje down voelen.
Als je lijdt aan depressiviteit voelt het alsof je in een soort van grijze mist leeft. Je voelt je steeds verdoofd. Soms kan het je niet meer schelen hoe je eruit ziet en ben je altijd moe. Maar het kan ook zijn dat je net doet alsof er niks aan de hand is, omdat je niet wilt dat anderen zien dat er iets mis is.
Je vindt het moeilijk om van dingen te kunnen genieten. Depressieve mensen zien dingen door een soort van “zwarte bril”.

 

Als je nog nooit een depressie hebt gehad, is het moeilijk voor te stellen wat het betekent. Iemand die depressief is, heeft totaal geen zin meer in wat dan ook. Zelfs iets simpels als opstaan uit bed kost enorm veel energie. Het is alsof je niks meer voelt. Dat lijkt misschien niet zo erg, maar dat is het dus wel. Je kunt je op dat moment niet voorstellen dat je je ooit weer beter zult voelen.

 

Ik beloof je dat het beter zal gaan dan op dit moment. Je gelooft het niet, maar het is wel zo. Het gaat over, het gáát over!

 

Je zult zien, na een tijdje voel je je weer beter en heb je voor het eerst het idee dat deze woorden weleens heel waar zouden kunnen zijn!

 

Vanaf dit moment.......bleek mijn gevoel toch nog te bestaan!
Als er al íéts is wat je wilt wanneer je depressief bent, dan is het wel de gordijnen dichttrekken en onder een deken kruipen. Neem dit mee en kijk eens of er gevoel komt. Gewoon proberen. Echt!!!!!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

18.07 | 20:06

Bij hulp4kids wordt goed gekeken naar dat wat kinderen moeilijk vinden en zie je ze zich ontwikkelen & steeds zekerder worden! Mooi om van dichtbij mee te maken

...
24.08 | 22:44
Tarieven heeft ontvangen 1
03.08 | 18:38
Home heeft ontvangen 4
Je vindt deze pagina leuk